יישוב סכסוכים או מחלוקות בשיטת גישור. ניהול קונפליקטים

ישוב סכסוכים או מחלוקות כרוך בדרך כלל באחד מכמה תהליכים שונים. הם משא ומתן, גישור, בוררות והתדיינות משפטית. גישור יכול להיות היעיל ביותר. הוא מאפשר לצדדים לבטא את הדעות שלהם. מגשר יכול לחקור באופן מלא את הטענות ולמצוא פשרה ללא מפלט לבית המשפט. קיימות חמש אסטרטגיות עיקריות לפתרון מחלוקות וקונפליקטים. הן: הימנעות, לינה, פשרה, תחרות ושיתוף פעולה. הצדדים יכולים לבחור שילוב אחד או שילוב של סוגים שונים בהתאם למה שהם צריכים מהתהליך ומהכוח כביכול של הטיעונים שלהם.

הליך משפטי הוא יקר, לוקח הרבה זמן, קשה רגשית. אנשים שיש להם סכסוכים משפטיים וקונפליקטים, לעתים קרובות יותר מחפשים פתרונות חלופיים אחרים. גישור צבר פופולריות בשנים האחרונות. כעת משמשים בו באופן פעיל כדי ליישב סכסוכי משפחה ועבודה. הוא כלי פופולרי ביותר בתחומים שונים של הפרקטיקה המשפטית, כולל קונפליקטים מסחריים וסכסוכי רכוש.

בתהליך גישור – הצד השלישי (ג) פועל ניטרלי הוא מגשר שיסייע לצדדים בסכסוך לבוא להסכם. מגשרים צריכים להחליט האם השאלה מתאימה לגישור. מגשר יוצר סביבה בטוחה ומתאימה כדי לגרום לשני הצדדים של קונפליקט להרגיש מסוגלים להיות שלמים וחופשיים בהשתתפות. הוא מזהה את הנושאים המרכזיים במחלוקת ומסייע לצדדים להבין את עמדת הצד השני. מבלי להגן על אף אחד מהצדדים, מגשרים שולטים בתהליך באופן שכל צד מרגיש שנקודת המבט שלו התקבלה ונחשבה בהגינות. לעיתים הצדדים מסכימים על הסדר סופי של מחלוקת או סכסוך לאחר גישור. אם אין תוצאה והסכם, צריך ללכת לבית המשפט.

יישוב סכסוכים וגישור

לתהליך יישוב סכסוכים יעיל, מומלץ 7 שלבים: לזהות בעיות, להבין את האינטרסים של כולם, רשימה אפשרית לפתרונות. צריך להעריך אפשרויות, לבחור פרמטרים, לתעד את ההסכם ולהסכים עם הנסיבות, ניטור והערכה. מדוע פתרון קונפליקטים כל כך חשוב? מרכיב חשוב של יישוב סכסוכים הוא פתרון בעיות, לא לתקוף אחד את השני.

יישוב סכסוכים בשיטות גישור. מגשר ליישוב סכסוכים מוסמך ומקצועי מסייע לצדדי הקונפליקט להגיע לפשרה ללא הליך משפטי. ניהול קונפליקטים

ההתקדמות הטכנולוגית חדרה לתחום יישוב המחלוקות האלטרנטיבי. כיום יש גישור אונליין וצורות אחרות של יישוב הסכסוכים באמצעות האינטרנט. גישור אונליין הוא הצורה הפופולרית ביותר של יישוב סכסוכים או פתרון קונפליקטים. זה מספק גמישות של הצדדים וחיסכון בכסף וזמן. בהליך יישוב סכסוכים מגשר לוקח בחשבון צרכים שונים, אינטרסים, מניעים ורגשות של הצדדים המעורבים.

מגשר מסחרי מספק פתרונות של קונפליקטים עסקיים. בסכסוכים צרכניים, הבוררות פחות פופולרית כי הצרכנים שוקלים בוררות כזו כהסכמים למניעת גישה לצדק באמצעות בתי המשפט, ובפרט, עד תביעות ייצוגיות שיכולות להציע פיצוי גדול יותר.

לכל השיטות של יישוב סכסוכים יש מאפיינים משותפים. הם יכולים לאפשר לצדדים למצוא פתרונות לסכסוכים שלהם מחוץ להליך משפטי. לדוגמה, במשא ומתן אין צד שלישי שמתערב כדי לסייע לצדדים להגיע להסכם. בגישור מטרת הצד השלישי היא לקדם הגעה להסכם בין הצדדים. בבוררות, צד שלישי (בורר) ממלא תפקיד חשוב כי זה ייתן פסק בוררות, אשר יהיה מחייב על הצדדים. לשם השוואה, בגישור צד שלישי אינו מטיל פתרון מחייב.

שיטות לפתרון מחלוקות וקונפליקטים

יש סגנונות ניהול קונפליקטים שונות, אך הן לא צריכות להיות השוואות ניגוד, שכן בפועל הצדדים משלבים באמצעות גישות שונות אלה יתרונות עיקריים. בדרך כלל פתרונות קונפליקטים הן מהירים, סודיים וגמישים. כשהתורים לבתי המשפט גדלים. יש עלייה בעלויות ועיכובים בזמן. הם ממשיכים להרגיז את הצדדים לסכסוך. בזמן אחרון יותר ויותר משתמשים ביישוב סכסוכים חלופי.

משא ומתן הוא אחד הדרכים העיקריים לפתרון מחלוקות וקונפליקטים. דיאלוג מאפשר לצדדים להיפגש יישוב סכסוכים והיתרון העיקרי של צורה זו של פתרון המחלוקות הוא זה שמאפשר לצדדים עצמם לשלוט בתהליך ובפתרון. משא ומתן הוא הרבה פחות רשמי מסוגים אחרים לפתרון המחלוקות והקונפליקטים ומאפשרים גמישות רבה. לעולם אל תבזבז משבר טוב

בשנים האחרונות שימוש בגישור סכסוכים גדל באופן משמעותי. יש עלייה ברוב הצורות של יישוב הסכסוכים, בפרט גישור, בוררות ופרטי פתרון מחלוקות פיננסיות או הערכת שווי ניטרלית מוקדמת. שיטות חלופיות ליישוב סכסוכים מבית המשפט פופולריות גם בצדדים הסותרים וגם עורכי הדין והם בהחלט זולים יותר, מהירים ויעילים יותר. לפעמים ניתן למנוע סכסוכים.

צרו קשר

תפריט נגישות