ניהול קונפליקטים או פתרון משברים: איך לנהל קונפליקט
מגשר מומלץ בחיפה תמיד יודעה לנהל קונפליקטים או לפתור משברים בצוות, עסק, בעבודה, במשפחה או בפוליטיקה. עם הבנה של סגנונות ניהול קונפליקטים אפשר לבחור דרך הנכונה וליישם אותם במצבים שונים. מהו ניהול קונפליקטים? יש 5 סגנונות ניהול קונפליקטים. הן: אכפתיות, הימנעות, פשרה, תחרות, שיתוף פעולה. ניהול קונפליקטים בצוות, בעבודה, במשפחה או בפוליטיקה הוא תהליך שבאמצעותו פותרים מחלוקות או סכסוכים.
בטקטיקות שונות בהתאם למצב, מגשר מומלץ בצפון יכול לנהל משא ומתן עם חשיבה יצירתית. כשמדובר בקונפליקט או משבר, אין פתרון אחד שיעבוד בכל המצבים. כל סיטואציה היא שונה, החל מהפעלת הסכסוך ועד הצדדים המעורבים. מגשר מיומן בפתרון קונפליקטים מסוגל להסתכל על הסכסוך וליישם את סגנון ניהול הסכסוך המתבקש באותו משבר ספציפי.
ניהול קונפליקטים: איך לפתור משבר
אכפתיות
סגנון ניהול קונפליקטים הזה הוא פשוט. צריך לשים את צרכי הצדדים האחרים לפני צרכיו של אחד. מגשר מאפשר להם 'לנצח' ולקבל את דרכם. סגנון הזה מיועד למצבים שבהם לא אכפת לך מהנושא. אפשרות זו עוסקת בשמירה על שקט ולא להתאמץ יותר ממה שהנושא שווה. אכפתיות יכולה להיות בחירה טובה כדי לפתור סכסוך קטן ולהמשיך הלאה עם נושאים חשובים יותר. יתרונות של ניהול קונפליקט באכפתיות: אי הסכמות קטנות ניתנות לטיפול במהירות, בקלות ובמינימום מאמץ. חסרונות שימוש בטכניקה זו עם בעיות גדולות או חשובות יותר לא יפתור שום בעיה בצורה משמעותית.
הימנעות
סגנון ניהול קונפליקטים הזה יכול לצמצם את הסכסוך על ידי התחמקות ממנו בדרך כלשהי. הימנעות יכולה להיות סגנון יעיל לפתרון משברים אם מגשר צריך יותר זמן לשקול את עמדתו לגבי הסכסוך עצמו. הימנעות נותן לאנשים זמן להירגע ויכול לפתור כמות מפתיעה של בעיות. זמן ומרחב יכולים לתת פרספקטיבה למסוכסכים. כמה נושאים יפתרו מעצמם, אבל אם משתמשים בהימנעות במצבים הלא נכונים, טכניקה זו תגרום לקונפליקט להחמיר.
פשרה
סגנון ניהול קונפליקטים, שמאפשרת למצוא את דרך האמצע על ידי בקשה משני הצדדים לוותר על כמה היבטים של רצונותיהם. כך אפשר להסכים על פתרון משבר. פשרה מתאימה לפעמים כששני הצדדים צריכים לוותר על כמה דברים כדי להסכים על הנושא הגדול יותר. בפשרה משתמשים כאשר יש חוסר זמן או כאשר פתרון צריך להיות פשוט במקום להיות מושלם. לפשרה יש יתרונות רבים. היא יכולה להכין את הבסיס לשיתוף פעולה בהמשך הדרך. היא מאפשרת לשני צדדים להרגיש שהם מרווחים. במקרים מסוימים, צד אחד עלול להרגיש כאילו הוא הקריב יותר מדי, ולא מוכן להתפשר שוב בעתיד.
תחרות
סגנון ניהול קונפליקטים שדוחה פשרה. הוא כרוך באי כניעה לנקודות מבט או רצונות של אחרים. צד אחד עומד במה שלדעתו נכון במצב, ואינו נסוג עד שיקבל את שלו. זה יכול להיות במצבים שבהם אין זמן לנסות ולמצוא פתרון אחר או כשיש החלטה לא פופולרית. זה יכול לפתור משבר במהירות, אבל יש סיכוי גבוה שאפקטיביות יפגע. תחרות לא תוביל למציאת הפתרונות הטובים ביותר ברוב המקרים.
שיתוף פעולה
סגנון ניהול קונפליקטים הזה מייצר את התוצאות הטובות ביותר לטווח הארוך. יחד עם זאת הוא הכי קשה ודורש יותר זמן להגיע לפתרון. צרכים ואינטרסים של כל צד תמיד נלקחים בחשבון. בסוף נמצא פתרון win-win כך שכולם יוצאים מרוצים. זה כרוך לעתים קרובות כל הצדדים יושבים יחד עם מגשר. הם מדברים על הסכסוך ומנהלים משא ומתן על פתרון יחד. בשיתוף פעולה משתמשים כאשר צריך לשמר את הקשר בין הצדדים או כאשר לפתרון עצמו תהיה השפעה משמעותית. יתרונות: כולם יוצאים מרוצים. נמצא פתרון שפותר בפועל את המשבר.
איך לפתור קונפליקט בצוות, עסק, בעבודה, במשפחה או משבר בפוליטיקה
היו רגועים ונסו ליצור דיאלוג. שמירה על שלווה היא מרכיב יסוד בכל שיחה מוצלחת, במיוחד אם מתמודדים עם נושאים שנויים במחלוקת. כשמגשר מנהל קונפליקטים, התנהגות שלו היא הצעד הראשון, חשוב האופן שהוא מתחבר עם הצדדים מתמודדים עם קונפליקט. לבנות קרבה ובו זמנית לפתור בעיות זה תמיד קשה, אבל זה עוזר למגשר להביא את שני צדדים להגיע לפתרון שכולם מרגישים טוב לגביה. בקיצור, אם אין דיאלוג, אין סיכוי לפתור את הסכסוך. כדי ליצור את השיחה הפתוחה או כדי לפתור סכסוך, מגשר צריך להזדהות עם צדדים וליצור איתם סוג של קשר. מגשר צריך לקבל את דעותיהם כפי שהם, ולהתקדם עם התובנה לפתרון הסכסוך. כל סוג של קונפליקט כול להיות מלחיץ ועם לחץ הזה צריך להתמודד.
לעולם אל תבזבז משבר טוב
למגשר חשוב להראות שהוא צד שלישי ניטרלי. תוך כדי שמירה על התנהגות רגועה, כדאי גם להיזהר מלהראות העדפה של אף אחד מהצדדים. גם אם נראה שאדם אחד צודק: מגשר צריך להימנע מלהראות את דעתו. תפקיד של מגשר – הוא להיות מתווך שעוזר בפתרון המשבר והוא תמיד ניטרלי בזמן שמדבר עם שני הצדדים.
חקרו את מקורות וסיבות סכסוך. זה יכול להיות אחד ההיבטים הקשים ביותר של ניהול קונפליקטים. ייתכן שצריך לדבר עם אנשים כדי למצוא כמה מקורות אמינים ולקבוע את הסיבה של קונפליקט. לפעמים צריך לדבר עם שני הצדדים בנפרד. בהתאם למה שכל אחד מהצדדים אומר שהחל את המשבר, אולי תצטרכו לחזור אחורה כדי להבהיר חלקים מהסיפור. לפעמים מגשר יכול לדבר עם שני הצדדים יחד, אבל ייתכן שאנשים לא ירגישו בנוח לדבר בפתיחות עם האדם השני בחדר.
איך לפתור את הבעיה
לאחר מציאת המקורות אמתיים של הסכסוך, מגשרים מחפשים פתרון. במצב אידיאלי אפשר למצוא פתרון המתאים לכל צד באותה מידה. מומלץ לשאול כל צד מה לדעתו יהיה פתרון הולם והוגן. מגשר מנסה למצוא מטרה משותפת וצריך שכל צד יסכים לפתרון. כל קונפליקט הוא הזדמנות ללמוד וליצור מקום למצב טוב יותר לעתיד. פתרון יכול למנוע קונפליקטים עתידיים. קונפליקטים רבים אנחנו פותרים בצורה הטובה ביותר. כל סגנון ניהול קונפליקטים שימושי, תלוי בסיטואציה.