שלבים של הליך גישור: שלב אחרי שלב
משמעות שלבים בתהליך הגישור היא להעביר את הסכסוך ממקום של חוסר הבנה ומתח למקום של הבנה משותפת והגעת לפתרון יחד. כמו כן, השלבים מציינים את התהליכים שמתבצעים בכדי להביא להסכמה ולהסיר את הסכסוך בעזרת מגשר ושיתופי פעולה.
בתהליך הגישור יש מספר שלבים. שלב 1: הכנה והתכוננות: בשלב זה, צדדים מעורבים בסכסוך עוברים על המידע הרלוונטי ומתחילים להתכונן לתהליך הגישור. יחד עם מגשר הם עשויים לקבוע מטרות, ציפיות ותוצאות רצויות, לאסוף מידע נוסף ולהתחיל לחשוב על פתרונות אפשריים.
שלב 2: פתיחת הגישור: בשלב זה, מגשר מזמין את הצדדים המסוכסכים לפגישה ראשונה. במהלך פגישה ראשונה, מתבצעת הצגה של תהליך, יצירת קשר בין מגשר וצדדים. מגשר מגייש הצעות עבור סדר היום והמדיניות של תהליך הגישור.
שלב 3: הצגת סיפורים והתנגדויות. בשלב זה צדדים מסוכסכים מציגים את הסיפורים, הדעות, הדרישות והתנגדויות בפני המגשר ולפעמים גם בפני הצד השני. בשלב זה נחשפים פרטים של הסכסוך ומתקיים דיון פתוח על הסיבות לסכסוך והאפשרויות לפתרונות.
שלב 4: דיאלוג וממשק. בשלב זה, מתחילים להתפתח שיחות דיאלוג בין הצדדים. הצדדים מתבקשים להבין את דעות של צד השני, להקשיב לו ולהבין את צרכים ואינטרסים שלו. צדדים מתחילים לחשוב על אפשרויות ורעיונות חדשים של פתרון הקונפליקט ומנסים למצוא אפשרויות של הסכמה והבנה משותפת.
שלב 5: חיפוש אחר פתרונות. כאשר נסגר שלב הקודם, הצדדים ממשיכים לחפש פתרונות לסכסוך באמצעות עיצוב וניסוי של רעיונות חדשים. מגשר משתמש בשיטות ייחודיות ורעיונות יצירתיים, ניתוחי עלויות-תועלות ועיצוב פתרון קונפליקטים.
שלב הסופי בתהליך הגישור הוא הגעת הצדדים להסכמה על פתרון הסכסוך. ברוב המקרים צדדים חותמים על הסכם שמגדיר את הפרטים המדויקים של ההסכם ואת הצעדים המדויקים ליישוםו. מגשר מומלץ בצפון עוזר לצדדים להגיע להבנה משותפת ולמצוא פתרונות יעילים. זה מבטיח את הצלחת תהליך הגישור.
כל השלבים של גישור נעשים על מנת לקדם את הדיאלוג, להקל על התחושות השליליות ולמצוא פתרונות מקובלים עבור הצדדים מסוכסכים. גישור יכול להיות תהליך מורכב, אבל יותר יעיל ומשתלם מכל הליך משפטי. כל צד יכול לעזוב את הגישור בכל שלב כאשר יש לו אלטרנטיבה אחרת.