גישור בעבודה: יישוב סכסוכים בין עובדים למעסיקים
גישור בעבודה – הוא הליך מאוד יעיל לפתרון סכסוכי עבודה בין עובדים למעסיקים, אופציה הטובה ביותר בניהול קונפליקטים בעבודה. אנשים רבים שואלים: איך מגשר יכול לעזור לעובדים ומעסיקים לפתור את הסכסוך במקום העבודה. חילוקי דעות מתפתחים לקונפליקטים בין אישיים בכל מקום עבודה והם יכולים להזיק לצוות. בעבודה קשה להימנע או להסתיר קונפליקט. הוא יזכיר לעצמו בכל פעם כאשר מתח מצטבר או מתעוררים חילוקי דעות חדשים.
מגשר קהילתי מוסמך יכול לעזור להתמודד עם קונפליקטים בין עובדים למעסיקים. גישור במקום עבודה – הוא דרך לפתרון קונפליקטים טובה ביותר. תמיד מומלץ מאוד לעובדים ומעסיקים לנסות לפתור את הבעיה באמצעות גישור לפני פנייה להליכים משפטיים, שעולים הרבה עצבים, זמן וכסף. גישור בעבודה מאפשר לאנשים למצוא פתרון מקובל על כולם, והתהליך עצמו הוא לחלוטין בשליטת הצדדים. מגשר מעודד אנשים להביע את חששותיהם בצורה מכבדת תוך התבוננות זה בזה, בסביבה חסויה לחלוטין. הוא גם עוזר להם לגלות את הצרכים והאינטרסים הבסיסיים שלהם.
איך גישור מסייע בפתרון מחלוקות במקום עבודה
מגשר עוזר לעובדים ומעסיקים לבנות מחדש יחסים הרמוניים ובסיס לעבודה פרודוקטיבית. אנשים שואלים: האם גישור יכול לסייע בפתרון מחלוקות במקום העבודה?", התשובה היא חד משמעית: "כן! גישור בעבודה יכול לעזור לטובים ביותר!" קונפליקטים הם חלק בלתי נפרד מחיינו, והם מחכים לאנשים גם בעבודה בגלל התנגשות אינטרסים או אי התאמה בין המציאות לציפיות. איך לצאת מהקונפליקט במקום עבודה עם הכי פחות הפסדים או בלעדיהם בכלל? גישור בעבודה – הוא אחת הדרכים ליישוב סכסוכים. מגשר עוזר ליצור תנאים מתאימים למשא ומתן או דיאלוג.
מגשר בחיפה הוא תמיד גורם חיצוני בסכסוך בין עובדים למעסיקים. מגשר בתל אביב אינו פותר את המחלוקת, אינו מציע אפשרויות, הוא מסייע לצדדים בחיפוש משותף אחר פתרון. מגשר משתדל לעשות סדר במקרים, שיש בהם צורך בשיקום הקשרים בין אנשים. המטרה של גישור בעבודה היא לא לקצר את התקופה, אלא להחזיר את האדם לחברה. גישור בעבודה תמיד מומלץ לפני הגשת בקשה כלשהי לבית המשפט. הסכם הגישור שהושג קובע את התנאים, ההסכמות, סכומים, סיכונים – כל מה שהצדדים הסכימו עליו. הסכם זה מחייב מבחינה משפטית.
כאשר עובד או מעסיק מסכים לדבר בכנות ובפתיחות על מה שמדאיג אותו, כל הנאמר יישאר במשרדו של מגשר. גישור לא תמיד מצליח אם אחד הצדדים אינו מוכן לשתף פעולה, ולכן מגשר מומלץ יכול לעזור רק בתנאי כאשר שני הצדדים של הסכסוך מוכנים לכך: אף צד לא שולט בהליך הגישור, גם אם זה הבוס או עובד. כבוד הדדי – לא להפריע, לא להשתמש בכוח, לקבל את זכותו של כל צד להגן על האינטרסים שלו. שיתוף פעולה הוא תנאי הכרחי: אם צד אחד אינו מעוניין בפתרון הסכסוך בעבודה, מגשר יהיה חסר אונים.